GodJulOchGottNyttÅr!


Får får lamm

Puh! Jag blev precis klar med min debattartikel i svenskan. Nu har jag bara kvar lite i spanskan, sedan är jag klar med alla inlämningar och prov innan jul. Jag skrev om varför vi bör äta mer vegetariskt. Jag blev riktigt stolt över min text. Det är såhär, som på bilden ovan, djuren ska ha det innan de går på slakt. De ska inte behöva vara instängda i en mörk lada på en farm.

Ps! jag satt och tänkte på alla fårskämt. ni vet: får you eller fårträffligt
I allafall, när man säger får tacka, så är det ju två får med. En tacka är ju också ett får, ett tjejfår. Kul va!?

Amanda

Jag kom på att jag glömt lägga upp på bilderna på Amanda. Det känns som en evighetsen jag tog dem, då när det fortfarande var höst ute. Blev riktigt nöjd med den här faktiskt!

Idag kom det en fotograf till våran skola och höll föredrag och visade lite av sina bilder. Hon har gått på våran skola förut, och har även gått den samma skola på gymnasiet som jag tänker gå. Jag fick massor av inspiration och lärde mig även några nya knep.

Julmarknad i Lübeck

Jag var på julmarknad i Lübeck förra helgen. De som läst tyska i skolan åker varje år till Lübeck i tyskland, och eftersom det fanns platser kvar i bussen fick vi i spanskan också åka med. Det var en jättevacker stad med en massa gamla fina hus. Vi hade jätteroligt och jag fick köpt en hel del julklappar när jag var där. Pizzan var jättegod, riktigt tjock och matig. Det bästa var att det fanns minst 10 vegetariska att välja mellen. Mitt på torget fanns det ett gigantiskt parishjul. Det såg skrämmande högt ut och jag vågade absolut inte åka, det skulle vara att utmana ödet, men några av mina kompisar åkte glatt.
Vad tycker ni? Har jag fått lite julstämning på bloggen?

Snö!!

Det är så fruktansvärt vackert ute nu, med all snö. Idag har det kommit ännu mer, det har snöat konstant hela dagen. Jag önskar jag gått ut med kameran, men jag var rädd att den skulle bli blöt när det snöade på den. Jag vet att många tycker det är tråkigt med husdjursbilder, särskilt med gallret i bakgrunden, men det var det bästa jag hade nu och jag tyckte iallafall det blev fin skärpa. I morgon ska jag lägga upp bilder från julmarknaden i Lübeck!

choklad och lussebulle

Hej bloggen!
Idag har jag öppnat andra luckan i min adventskalender. Den nya tv-kalendern verkar riktigt lovande. Jag tror den kan bli riktigt bra! Det känns som en blandning mellan greveholm (det gamla fina huset) och skägget i brevlådan ( De moderna och tokiga människorna) mina två favoritkalendrar! Idag gick jag en lång promenad i snön. Jag hade för tunna vantar på mig så jag höll på att frysa fingrarna av mig. Jag fick värma upp mig med en varm kopp choklad när jag kom in.