Vitlök, peppar eller kryddmix?Jaha, vad har jag att berätta idag? Jag måste få skryta lite om all korv jag har sålt idag. (Korv, vilket fruktansvärt fult ord! egentligen) Jag och min kompis cyklade runt i över tre timmar och tog upp beställningar på salamikorv i tre olika smaker. Vi har redan sålt 16st(!) tillsammans, och det är första dagen vi säljer. Om alla i klassen anstränger sig som oss kanske vi kommer iväg på en skidresa ändå.

Det har snöat, och det är sant!

I förmiddags kom den, den första snön. Först några få flingor, sedan fler och fler innan det vräkte ner jätteflingor. Hela marken blev vit.  Jag och mina vänner blev helt hysteriska, det blev inte mycket gjort den mattelektionen.

Efter lunch var snön spårlöst försvunnen....

Ikväll har det ösregnat och blåst storm...Kanske om jag har tur, förvandlas denna höststorm till en snöstorm i natt istället. Tänk att vakna upp i ett vinterlandsskap imorgon, det vore något. Det gör inte mig ett skvatt att det fortfarande är oktober!

Bilden är tyvärr inte tagen idag, den är från förra vintern.

Duktiga jag!

Bilder tagna med kompaktkameran

Jag kände att det var dags att bryrta mönstret nu. Jag har publicerat fyra inlägg med stående bilder nu. Ja, jag kan faktiskt störa mig på sådana småsaker.

Idag har jag varit duktig och skrivit klart mitt kåseri. Det handlar om tanter och småkakor, mycket spännande.

I går var jag också duktig och rensade jag bort massor av bilder från detta året. Om jag någon gång i framtiden vill titta på mina bilder vill jag inte ha kvar en massa suddiga och dåliga bilder. Synd att jag inte tänkte på det här innan jag började bränna alla bilder till cd-skivor....  I framtiden ska jag alltid rensa bort de dåliga bilderna direkt när jag lägger in bilderna till datorn, så blir det mindre jobb.

Snart ska jag ta tag i bloggdesignen också, så att det blir lite finare här!

KattenJag träffade på grannens katt igår. En väldigt charmig sak ska ni veta. När jag skulle gå hoppade han upp på min rygg, och vägrade att komma ner. Som det kan gå!

Jag måste skynda mig att skriva klart mitt kåseri i svenskan. Jag hade en jättebra ide, men jag förstår inte riktigt min poäng i det hela... Så jag får nog tänka om lite.

Tänk om jag vore ett träd...Höstmorgon

Den här morgonen börjar bra! Först åt jag en god frukost bestående av nygräddade pannkakor. Sedan sprang jag ut och tog kort innan frosten hann smälta bort. Det är underbart väder idag! Blå himmel med kall frisk luft. En underbar dag för fotografering!

En syster


Foto och redigering : Jag
Modell: Syster
Bild tagen med min kompaktkamera

I lördags tvingade jag ut min syster för att ta porträttbilder. Det tog sin lilla tid... som vanligt. Ungefär så här brukar det gå till nästan varje gång vi ska ta porträtt:

Först försöker jag övertala och muta min lillasyster i en evighet innan hon överhuvudtaget vill vara med. Sedan tar det en massa tid till att välja kläder, smink, osv. När vi väl kommer ut har jag hunnit tappa humöret rejält. Det blir några halvdassiga bilder och jag blir allt buttrare. Tillslut lyckas jag få den perfekta bilden och ger ifrån mig ett glädjetjut. Min syster tror att hon äntligen får gå in, men icke! Jag knäpper jag några till (20 bilder kanske), för säkerhets skull, innan jag är helt nöjd. Först då kan min syster pusta ut och få komma in i värmen igen, medan jag ivrigt sätter mig framför datorn för att få se på resultatet.

En liten påminnelse: Hur många gånger ska jag behöva säga att det inte funkar att sjunga samtidigt som man ska vara med på bild!?

SmakprovHär kommer några smakprov från den nya kameran. Jag slutade tidigt idag så jag han ut på en fotorunda. Den nya kameran är underbar. Jag älskar att det går att ställa in skärpan och fokusen själv. Nu slipper jag hålla på att bråka med autofokusen hela tiden.

Det trodde ni inte va!?

Nu ska det bli liv i bloggen igen! Jag har visst inte bloggat på snart ett halvår... En av anledningarna till att till att jag börjar blogga igen är:
*Trumvirvel*
Jag har köpt ny kamera!

Äntligen har jag bytt upp mig från min gamla kompaktkamera till en riktig systemkamera. Nu äger jag en Canon eos 450d.
Så nu ska det bli blogga av, sådeså!
Google bild...